Apple Watch SE 3 moet ‘kindvriendelijke’ smartwatch zijn

Apple wil zich met de Watch SE 3 mogelijk focussen op kinderen. Hiervoor stapt het over op een goedkopere plastic behuizing, meent Apple-kenner Mark Gurman.

Gurman voorspelde begin juli al dat Apples toekomstige Watch SE een plastic behuizing zou krijgen. Die voorspelling herhaalt de Bloomberg-journalist in zijn meest recente PowerOn-nieuwsbrief, ditmaal met enkele details over de mogelijke doelgroep van de Apple Watch SE 3. De techgigant zou zich bij de Watch SE 3 namelijk willen richten op “een jongere generatie”. Prijs speelt voor die groep, gezien de ouders alles moeten betalen, een belangrijke rol.

Om die reden wil Apple overstappen op een plastic behuizing, meent Gurman. Hierdoor zou de Watch SE 3 ook beter kunnen concurreren met smartwatches als de Samsung Galaxy Watch FE, die 199 euro kost. Ter vergelijking: de Watch SE 2 uit 2022 kost momenteel 279 euro. Bovendien zorgt de stap naar een plastic behuizing ervoor dat Apple “een beter kleuraanbod” kan bieden. Plastic kan namelijk in allerlei kleuren worden geproduceerd, terwijl metaal bewerkt moet worden, wat extra kosten met zich meebrengt.

Entree in het ecosysteem
Erg verrassend is het niet dat Apple zich plotseling op de jongste doelgroep richt. Door ze al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het watchOS-ecosysteem, is de stap naar een iPhone en andere Apple-gadgets snel gemaakt.

Die entree in het Apple-ecosysteem is er niet per se een van het ‘trage soort’. Verwacht wordt dat de Watch SE 3 voorzien zal zijn van de S9- of zelfs S10-chipset. Die eerstgenoemde zit nu in de Series 9. Het scherm zal mogelijk wel iets goedkoper ogen dan dat van de Series 9, meestal zijn de schermranden net iets dikker. Ook de gezondheidssensor loopt mogelijk wat achter op die van de Series 9 of 10. De tijd zal moeten uitwijzen hoe dat precies uitpakt.

Informatie hierover volgt waarschijnlijk in september. Dan onthult Apple ook de Watch Series 10, met een groter 2-inch scherm, en de Watch Ultra 3.